المقادير
1 كوب شاى صغير زبادى سادة
2بيضة
1كوب شاى صغير زبدة لينة
1ملعقة صغيرة ممسوحة خميرة بيكنج بودر
دقيق تقريبا 3 اكواب تزيد او تنقص حسب الدقيق طبعا
الشربات
2كوب سكر*2كوب ماء *نص عصير ليمون (ممكن تعطرى الشربات بماء الورد او الزهر )
الحشو
لوز محمس مطحون وسط مخلوط ببياض بيضة مع 2ملعقة ماءزه
نحتاج زيت درة للقلى
الطريقة
نبخلط المقادير السايلة اولا ويعدين بنضيف الدقيق والبيكنج بودر لغاية مانتحصل على عجينة ناعمة ولينة قليلا
نتركها ترتاح ربع ساعة ونجهز الشربات لاانه ظرورى ايكون جاهز قبل ماتجهز الجوزة
نقطع العجينة قطع صغيرة ونفردها بشكل مستطيل كما فى الصورة
نضع الحشو مع ترك مسافات بينهم كما فى الصورة
نلف اطراف المستطيلى ونتنيها على الحشو ونضغط بشكل جيد على الاطراف حتى لاتفتح اتناء القلى
واهم شى نضغط على اطراف الجوزة بحيت تكون مسكرة كويس
نقليها فى زيت متوسط الحرارة ولانتركها تتحمر بزيادة
بعدين نضعها على ورق يمتص الزيت الزايد
نضعها على طول فى الشربات
قدميها ورشى عليها فستق مبشور او جوز هند
وهده عن قرب شكلها زى الجوزة تماما وطعمتها هشة ومسكرة جدا
واحلاء شى بجنبها فنجان قهوة على كيف كيفك
وصحة وعافية